A legújabb ételemben szerettem volna olyan ízvilágot eltalálni, ami egyszerre karakteres és friss. A választásom a korianderre és a citromra eset. Ez a két íz tökéletes harmóniában egészítik ki egymást az ételben. A koriander nagyon intenzív, javaslom, hogy mielőtt belefognál az étel elkészítésébe, kóstold meg a növényt magában. Ha viszont már ismered, akkor jó szórakozást kívánok :)
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
3 db fokhagyma
1 dl víz
2 bögre zöldborsó
6 közepes brokkoli rózsa
200 ml főző tejszín
1 csokor koriander ( vagy 2 ek korianderpor, de a frissnek intenzívebb az íze)
1 citrom
1 kk római kömény (elhanyagolható)
250 g tagliatelle
1 nagy tejföl
1 tojás
20 dkg sajt
só
bors
A felaprított hagymát kevés olajon megfuttatjuk, beletesszük a fokhagymát és a darált húst. Befűszerezzük és hozzátesszük az apróra vágott koriandert. Ha a hús kifehéredett, tegyük bele a borsót és a brokkolit, valamint öntsük fel a megadott víz mennyiséggel. Kb. 5 percig hagyjuk párolódni. Reszeljük bele a citrom héját, csavarjuk bele a levét és öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel és közepes lángon további 5 -10 percig főzzük. Kóstoljuk meg, kicsit jobban fűszerezzük meg a ragut, mert a tészta is sok ízt fel fog venni.
A tésztát főzzük kb 5 perc alatt, ne főzzük meg teljesen, mert a sütőben lesz rá ideje. A tepsi aljára öntsük bele a tésztát, erre jöhet a tejszínes ragu. A tejfölt keverjük el egy tojással, sózzuk meg kicsit és öntsük rá a ragu tetejére, erre pedig jöhet a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fokGázsütőben 4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése