2015. április 10.

Dióhabos kosárkák

Gyermekkori kedvencem ez a sütemény, a receptet anyukámtól csentem el, szóval ez az Ő érdeme :) Fogad tőlünk sok szeretettel.

Hozzávalók a tésztához:
28 dkg finomliszt (lehet kombinálni teljes kiőrlésű liszttel)
20 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 cs vaníliás cukor

Diós hab:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg dió
2 ek citromlé (ízlés szerint)
7 ek sárgabaracklekvár (más ízű lekvárral is nagyon finom)
 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kibéleljük a kosár formákat. Megtöltjük őket egy - egy teáskanál lekvárral (ne tegyünk bele túl sokat, mert kifolyhat). A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, a dejót és a citromlevet. Megkóstoljuk, ha valami még szükséges, pótoljuk. Erre kerül a diós hab. A hab fel fog emelkedni, ezért ne nagyon púpozzuk meg.

Sütés:
Légkeveréses sütés 180 fok
Gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése