Gyermekkori kedvencem ez a sütemény, a receptet anyukámtól csentem el, szóval ez az Ő érdeme :) Fogad tőlünk sok szeretettel.
Hozzávalók a tésztához:
28 dkg finomliszt (lehet kombinálni teljes kiőrlésű liszttel)
20 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
Diós hab:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg dió
2 ek citromlé (ízlés szerint)
7 ek sárgabaracklekvár (más ízű lekvárral is nagyon finom)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kibéleljük a kosár formákat. Megtöltjük őket egy - egy teáskanál lekvárral (ne tegyünk bele túl sokat, mert kifolyhat). A
tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, a dejót és a
citromlevet. Megkóstoljuk, ha valami még szükséges, pótoljuk. Erre
kerül a diós hab. A hab fel fog emelkedni, ezért ne nagyon púpozzuk meg.
Sütés:
Légkeveréses sütés 180 fok
Gázsütőben 4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése