2015. április 28.

Almarózsa

Láttam az interneten egy izgalmas és nagyon gyors receptet, ki is próbáltam egyből. Saját meglátásaim alapján változtattam pár dolgon a végeredmény érdekében :) Remélem neked is elnyeri a tetszésedet.
Hozzávalók:
1 cs fagyasztott leveles tészta
3 alma
fahéj
cukor

1 tojás

Az almákat csumázzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük citromos vízbe, hogy ne színeződjön el, amíg a tésztával dolgozunk. A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle kb. 4 cm széles és kb. 15 cm hosszú csíkokat. Kenjük meg felvert tojással, majd a tészta felsőrészében helyezzünk egymás mellé  két három alma szeletet és szórjuk meg fahéjas cukorral. A tészta alsó rétegét hajtsuk fel és jobbról balra vagy balról jobbra, ahogy éppen kézre esik tekerjük fel. Készítsük el az összes almarózsát. Olajozzuk ki a muffin formákat, helyezzük bele a rózsákat, a tetejüket nagyon kevés tojással kenjük meg (VIGYÁZZ! ne folyjon le az oldalán különben beleragad a formába) és szórjuk meg még egy kevés fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben  25-30 perc alatt készre sütjük.


A képen látható tészta hosszúságát le kell felezni, az lesz a megfelelő mérete. Ha hosszabb tésztát csavarsz fel, a rózsa belső része nem fog megsülni az alma leve miatt. 
TIPP! Feltekerés előtt az almára lehet reszelni kevés citrom héjat is.

Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gáz sütőben 3 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése