Imádom ezeket a kosárkákat, bármivel meg lehet tölteni, gyors és isteni finom. Mivel tésztának fagyasztott leveles tésztát használok, csak gondolok egyet kiveszek egy csomaggal a fagyasztóból, elkészítem a "valamilyen" krémet és már lehet is enni. Nyammmiiii :) Immár ez a harmadik fajta kosárka, amit megmutatok neked, remélem ez is elnyeri a tetszésedet. Jó szórakozást és jó alkotást kívánok :)
Hozzávalók a tésztához:
1 cs fagyasztott leveles tészta
1 tojás
sütőpapír
sütőrizs (liszt...)
Krém:
100 g fehér csokoládé (ha csokisabb ízvilágot szeretnél, akkor dupla mennyiség ;) )
2 dl tej
2 ek cukor
1 csipet só
4 tojássárgája
1 ek liszt
2 ek víz
1 citrom héja és leve (a levénél kóstold meg, nem muszáj az egészet bele tenned)
200 ml habtejszín
3 ek porcukor
1 habfixáló (zselatinnal helyettesítheted, ekkor szilárdabb krémet kapsz, ne ijedj meg)
3 db kivi
A fagyasztott leveles tésztát kiolvasszuk, majd alaposan kinyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval akkora kockákat vágunk belőle, hogy a muffin formákat ki tudjuk bélelni vele. Nekem 15 kockám lett. A muffin formákat pár csepp olajjal kenjük ki, így nem ragad bele a tészta. Béleljük ki tésztakockákkal, majd a tészta belsejét pedig sütőpapírral és ebbe szórjunk rizst vagy lisztet, hogy a tészta alja sütés közben ne emelkedjen fel, így több tölteléket tudunk beletenni. Előmelegített sütőben süssük kb 15-20 percig, majd vegyük le a tésztáról a nehezéket, kenjük meg felvert tojással és süssük további 5-7 percig. Ez azért szükséges, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez, vízgőz felett melegítsük fel a tejet a sóval és cukorral, majd tegyük bele a fehér csokit és olvasszuk össze az egészet. Kisebb lángon végezzük el a műveletet, mert a csoki kicsapódhat és összeesik a krém. A tojássárgákat összekeverjük a liszttel és lazítás miatt öntsünk hozzá kevés vizet. Ezt a masszát nagyon óvatosan (takarék lángon) állandó keverés mellett öntsük bele a fehér csoki krémbe. Főzzünk belőle sűrű krémet, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
A habtejszínből, habfixálóból és a porcukorból kemény habot verünk, és óvatosan elvegyítjük a fehér csoki krémben, beletesszük a citrom héját és levét. Kóstoljuk meg!
A kihűlt kosárkákba beleteszünk egy fél szelet kivit erre krémet halmozunk, majd megismételjük egyszer a műveleteket. A lényeg hogy a tetejére krém kerüljön. A sütemény tetejét díszíthetjük vékony citromhéj csíkokkal illetve formára vágott kivivel is.
Sütés:
Légkeveréses sütőben 200 fok
Gázsütőben 4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése