Ez a sütemény a család kedvence lesz, két fajta tészta és rengeteg lekvár nyammiiiii :)
Hozzávalók a linzer tésztához:
45 dkg finomliszt
30 dkg margarin
15 dkg cukor
3 db tojássárgájra
1 citrom héja
csipet só
Diós piskóta:
10 db tojás
3 db tojásfehérje
10 ek porcukor
10 ek olaj
10 ek rétesliszt
15 dkg darált dió
250 g sárgabarack lekvár
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. A lehűlt tészta 3/4 részét tepsi méretűre kinyújtjuk. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, majd belehelyezzük a linzer tésztát. A nyers tésztát bőven megkenjük lekvárral, többet rakjunk
bele, mint amit gondolunk, mert a két réteg tészta sokat elszív belőle.
A piskótához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, az olajat és a lisztet. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét (linzer tésztánál megmaradt tojásfehérjét is felhasználjuk itt!). A diós tésztát ráöntjük a lekvár tetejére. A maradék linzer tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és átlósan vagy keresztben, ahogy tetszik, ráhelyezzük a piskóta tésztára. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, közben lehet tűpróbát végezni.
Légkeveréses sütő 170 fok
Gázsütőben 3 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése