2015. április 22.

Babos pásztorpite

A pásztorpitét már rég ki szerettem volna próbálni, hát most megalkottam a saját verziómat, amelybe babot is raktam. Nagyon finom lett, igazán laktató egytálétel, főleg ebédre ajánlom, mert elégé megterhelő a gyomor számára. Mégis egy kis változatosságot jelent a mindennapokban. Az előkészületek után gyorsan meg van az étel. Vendégvárás esetén is tökéletes választás. ;)


Hozzávalók a raguhoz:
50 dkg darált hús
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 fokhagyma
2 sárgarépa
fél deci száraz vörösbor
100 ml sűrített paradicsom
4 tk worchester szósz
1 db babkonzerv
1 dl alaplé

bors
2 tk kakukkfű
2 tk rozmaring

Burgonyapüré:
5-6 nagyobb db burgonya
2 ek vaj
100 ml  tejszín
2 tojássárgája
100 g parmezán sajt

bors

A raguhoz olajon megpároljuk a húst, fűszerezzük, majd hozzátesszük a lereszelt hagymát és a sárgarépát. Felöntjük a borral és hozzátesszük a sűrített paradicsomot, a babot és a worchester szószt. Főzzük 5 percig, amíg a bor elveszíti alkohol jellegét, majd öntsük rá az alaplevet is. Főzzük puhára a ragut. Ha kész öntsük bele egy jénai tálba.

Közben a burgonyát tegyük fel főni. Ha megpuhult keverjük össze a vajjal a tejszínnel és a tojássárgákkal. Vigyázz! nehogy a tojás kicsapódjon, mert akkor rántottás tört burgonyát fogsz kapni :) Reszeljük bele a sajt felét és fűszerezzük be. 
Helyezzük rá a ragu tetejére és szépen simítsuk el, erre jöhet a sajt másik fele. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül.

Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 3-4 fokozat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése