2015. április 8.

Fahéjas mézes

KELL MÉG! sütemény :), mely ünnepekre vagy a hétköznapokra is tökéletesen megállja a helyét.


Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
2 ek víz
5 dkg margarin
1 db tojás
fél kk szódabikarbóna
fél csomag fahéj

Krémhez:
3 ek finomliszt
4 db tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
2 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A porcukrot a mézzel, a vízzel és a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverjük a tojást (VIGYÁZZ, hogy ne csapódjon ki, különben kezdheted elölről), majd a lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 egyenlő részre szétvágjuk (de 4 lap is kijön belőle). Egyenként kinyújtjuk és egy sütő hátoldalán előmelegített sütőben megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a lisztet a tojássárgákkal, a pudingporral, egy csomag vaníliás cukorral és kevés tejjel simára keverünk. Eközben a többi tejet elkezdjük a tűzhely felett melegíteni. Ha a tej elkezd gyöngyözni óvatosan hozzáöntjük a masszát és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral simára keverünk robotgéppel, majd a kihűlt krémmel összevegyítjük. Megtöltjük a lapokat, és egy éjszakára hagyjuk pihenni, hogy szépen megpuhuljon.

Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése