2015. április 1.

Csokibomba avokádóval

Egy igazi csokibombát robbantok ebben a receptben, vigyázz nagyon csokis és nagyon finom :)


Hozzávalók a tésztához:
2 db avokádó (nagyon érett)
20 dkg olvasztott étcsokoládé
0,75 bögre cukor
1 cs vaníliás cukor
0,5 bögre finomliszt (tk liszttel is keverheted)
0,5 cs sütőpor
0,5 tk só
2 ek növényi olaj (az olíva is megfelelő)
50 g étcsokoládé

Avokádókrém:
1 db avokádó (nagyon érett)
0,25 bögre porcukor
1 cs vaníliás cukor

A tésztához a csokoládét olvasztott állapotban összemixeljük az avokádó húsával, belekeverjük a cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot, ezt követően a lisztet, a sütőport és a sót. Alaposan kikeverjük a masszát, hogy egynemű legyen. Végül az olaj és a darabolt csoki kerül bele. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 
 
Az avokádókrémhez az avokádó húsát kikanalazzuk a héjából, majd összemixeljük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Érdemes megkóstolni, ha valakinek nem elég édes, pótolja a porcukrot. Ezzel a krémmel megkenjük a süteményünk tetejét, és már fogyasztható is.
 
Sütés:
Légkeveréses sütőben 180-200 fok
Gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése