2015. április 8.

Kefta, egy kis marokkói ízvilág

Ha kiszeretnél próbálni új ízeket, de nem tudod mivel kezd, ajánlom figyelmedbe ezt a receptet. :)


Hozzávalók a húsgolyóhoz:
fél kg darált marhahús
1 tk őrölt római kömény
1 kk fahéj
1 tk őrölt füstölt pirospaprika
1 kk ras el hanout (marokkói fűszerkeverék is tökéletes)
1 tk őrölt koriander (vagy fél csokor)
0,25 csokor petrezselyem (aprítva)
1 kk só
késhegynyi bors (ízlés szerint)

Paradicsomszósz:
500 ml paradicsomszósz
250 g konzerv paradicsom (darabolt)
1 db vöröshagyma
1 tk őrölt római kömény
1 tk füstölt pirospaprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 tk ras el hanout
4 ek olívaolaj
fél kk cayenne bors
fél csokor petrezselyem (aprítva)
4 db tojás

A darált húst összekeverjük az összes fűszerrel, majd berakjuk a hűtőbe minimum 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Olívaolajon a vékony csíkokra vágott paprikát megsütjük, kiszedjük, majd az apróra vágott hagyma következik. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt római köményt és a pirospaprikát. Keverjük át és öntsük hozzá a paradicsomszószt és a darabolt paradicsomot. Rakjuk bele a maradék fűszereket és a sült paprikát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük, közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, fűszerezzük után. Ha elkészült, a paradicsomszószba tegyük bele a húsból formázott kis gombócokat. Ezután ne kevergessük csak óvatosan rázogassuk, nehogy a gombócok szétessenek. Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 20 percig süssük. Ezután egyenként üssünk rá 3-4 tojást, és toljuk vissza a sütőbe, amíg a fehérje megsül, a sárgája pedig szép krémes lesz.

Lapos kenyeret kínáljunk hozzá, aminek a receptjét megtalálod nálam. :)

Sütés
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése