2015. április 2.

Nikujaga, tradiciónális japán étel, ahogy én szeretem

Ajánlom figyelmed be ezt a nem hétköznapi ételt, nagyon finom és egyszerűen el lehet készíteni. :)


Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
70 dkg sertéshús
4 db lilahagyma
6 db sárgarépa
7 db burgonya
120 ml szójaszósz
200 ml száraz fehérbor
3 ek curry por
150 g zöldborsó

Fontos, hogy a hozzávalókat egyformán nagyobb méretűre vágd, hogy egyszerre legyen kész minden. A szójaszósz sózza meg az ételt, ezért külön ne rakj bele sót! Ha sótlannak érzed, akkor szójaszószt rakj bele!

Wokban felhevített olajon fehéredésig sütjük a húst, majd hozzátesszük a lilahagymát és a sárgarépát. 5 perc pirítás után belekerül a burgonya is. Felöntjük a szójaszósszal és a száraz fehérborral, megszórjuk a curry porral, összekeverjük, majd alufólia alatt kisebb lángon 45 percig pároljuk. Néhányszor mozgassuk meg vagy keverjük át. (Ha az idő leteltével a hús még nem lenne elég puha, természetesen pároljuk tovább.) Ha szépen megpuhult minden, jöhet bele a zöldborsó. Ezzel együtt további 10 percig főzzük, itt már fólia nélkül. 

Magában vagy rizzsel is kitűnő étek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése