Az oldalas sok fűszert elvisel, ezért elég változatos ízű ételt lehet belőle készíteni. Fogadd tőlem sok szeretettel ezt a receptet, remélem te is elkészíted. :)
Hozzávalók a szószhoz:
4 ek ketchup
2 ek szójaszósz
1 ek balzsamecet
1 tk fahéj
1,5 dl vörösbor
1 ek chiliszósz (édes)
chilipehely ízlés szerint
1 ek méz
2 dl húsleves (alaplé)
80 dkg sertésoldalas
Az oldalast szétvágjuk, sózzuk és borsozzuk. A pác
hozzávalóit összekeverjük és alaposan beleforgatjuk a húst, hogy mindenhol
érje. Kb 2 órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tepsibe helyezzük a húst a páclével együtt, majd ráöntjük a 2 dl alaplevet, lefedjük fóliával és 1,5
órán át sütjük. Ha a hús már szépen megpuhult, levesszük róla a fóliát és
minden húsdarabot megkennünk kevés mézzel, majd visszatesszük a
sütőbe kb 15 percre.
A sütésnél fontos, hogy közepes alacsonyabb süssük meg az oldalast, így sokkal porhanyósabb lesz. Köretnek törtkrumplit és kukorica salátát ajánlok hozzá.
Légkeveréses sütőben 170 fok
Gázsütőben 3 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése