2015. április 26.

Emeletes Pudingos

A hétvégén vendégeket vártunk. Gondoltam beújítok egy süteménnyel. Most már több helyen is lehet kapni epret, ráadásul nagyon finom és óriási. Szóval a gyümölcs adott volt. Tudtam hogy egy jó krémes sütit szeretnék összeállítani, hiszen nálunk az a favorit, de nem akartam túlbonyolítani sem. Végeredményként egy igazi "megnyalod" a tíz ujjad típusú sütit kaptam, melyre a párom reakciója az volt: ebből kapásból dupla adagot kellett volna készíteni :) Ha tetszik a recept, Te is készítsd el otthon, garantáltan mindenki imádni fog érte. Jó szórakozást kívánok. :)


Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 ek víz
2 ek méz (bő kanállal)
1 cs sütőpor
8 ek rétesliszt

Krémek:
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs epres pudingpor
250g mascarpone
1 l tej
6 ek cukor
4 ek porcukor

1 db friss eper

A tésztához a tojássárgáját a vízzel és a mézzel fehéredésig, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük fel. A lisztet és a sütőport keverjük bele a mézes masszába, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét is. Ez igazából egy vizes piskóta recept, nem bonyolult. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük.

Amíg sül, illetve hűl a tészta, készítsük el a krémeket. Főzzük meg a pudingokat fél - fél liter tejjel és 3 - 3 ek cukorral. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A mascarponét felezzük el és keverjük bele a pudingokba, valamint tegyünk hozzá 2 - 2 ek porcukrot is. Kóstoljuk meg! Az epres krémbe keverjük bele a feldarabolt epret.

A kihűlt süteményt vágjuk ketté, a belsőrészébe a vanília krém kerül, erre tegyük rá a piskóta tetejét és erre kenjük rá az epres eper krémet. Azonnal fogyasztható, persze ha 1 órát hagyjuk állni a hűtőben még klasszabb lesz ;)


Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 3-4 fokozat 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése