2015. április 2.

Citromhabos epres kosárkák

A leveles tészta nagy előnye, hogy rengeteg minden készíthető belőle, így hát kreatívkodtam egy kicsit :) Fogadd tőlem ezt a fantasztikus finomságot. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
200 ml habtejszín
2 ek mascarpone
1 db citrom héja és leve
4 ek cukor
1 cs habfixáló
250 g eper (apróra darabolva)
tortazselé (elhanyagolható)

A leveles tésztát alaposan kinyújtjuk, 24 egyenlő részre vágjuk fel. Én derelyevágót szoktam használni :) . A muffin formákat egy-egy csepp olajjal kenjük ki és helyezzük bele a tésztadarabokat. Sütőpapírból 24  kockát vágjunk ki és mindegyiket helyezzük bele egy-egy formába. Ebbe kerül a nehezék, ami nálam rizs szokott lenni. Háromnegyedik töltsük meg a muffinkákat rizzsel és előmelegített sütőben süssük 15 percig. Vegyük ki a sütőből és szabadítsuk meg a muffinokat a rizstől és a sütőpapírtól. Nagyon kevés felvert tojással kenjük ki a belső részüket, ezzel megakadályozzuk, hogy a töltelék eláztassa a tésztát. Ebben a formában további 10-15 percig süssük, amíg szépen aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez verjük fel a tejszínhabot a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét, a habfixálót, reszeljük bele a citromhéját és facsarjuk bele a levét. További 5 percig keverjük, amíg szép kemény habot kapunk. 

A kihűlt kosárkák aljára -  belső kerületüktől függően -  tegyünk pár darab epret, majd erre kanalazzunk a mascarponés krémből. Díszítésnek tehetünk rá többféle gyümölcsöt is. Én csak epret raktam rá, de kivivel is jól mutat, minél többszínű, annál jobb ízű a süteményünk :) Tehetsz a gyümölcsökre tortazselét is, de ez elhanyagolható.

Sütés
Légkeveréses sütőben 180-200 fok
Gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése