2015. április 8.

Harcsapaprikás

A harcsapaprikást sok ember szereti, így én is elkészítettem a saját verziómat. Remélem neked is tetszeni fog :)

Hozzávalók a harcsához:
1 db vöröshagyma
3 ek növényi olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk füstölt pirospaprika
1 kk só
1 késhegynyi bors (ízlés szerint)
1 db paradicsom
1 db fehér paprika
fél hegyes erős paprika (ízlés szerint)
5 dl víz
60 dkg afrikai harcsa (én egy harcsát filéztem ki a mennyiség "kb" van megadva)
5 dkg finomliszt
3 ek tejföl (kb fél kisdoboz)

Túrós csusza:
20 dkg füstölt szalonna
250 g csuszatészta (nagy fodroskocka)
250 g tehéntúró
2 ek tejföl (a kisdoboz másik fele)

A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadunk 1 zúzott fokhagymát, majd félretoljuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát és az erős paprikát. Néhányszor átforgatjuk, visszarakjuk a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, majd lassú lángon krémesre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet! A harcsa szeleteket megsózzuk, és beleforgatjuk a lisztbe. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és kisütjük. A visszamaradt zsírban épphogy megfuttatjuk a harcsa szeleteket, csak hogy kérget kapjanak. Ha a pörkölt alap kész, óvatosan belehelyezzük a harcsa szeleteket, én még egy kevés vizet öntöttem hozzá, mert szeretjük, ha sok a szaftja. Kb. 15 perc alatt megfő a harcsa. Kivesszük a szeleteket, a visszamaradt szószt tejföllel és liszttel behabarjuk, majd ebbe helyezzük vissza a harcsát, egyet rottyan, és kész is.

A túrós csuszához a tésztát kifőzzük "al dente", összekeverjük némi tejföllel, belemorzsoljuk a túrót. Tálalásnál a tetejére halmozzuk a pici szalonnákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése