A harcsapaprikást sok ember szereti, így én is elkészítettem a saját verziómat. Remélem neked is tetszeni fog :)
Hozzávalók a harcsához:
1 db vöröshagyma
3 ek növényi olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk füstölt pirospaprika
1 kk só
1 késhegynyi bors (ízlés szerint)
1 db paradicsom
1 db fehér paprika
fél hegyes erős paprika (ízlés szerint)
5 dl víz
60 dkg afrikai harcsa (én egy harcsát filéztem ki a mennyiség "kb" van megadva)
5 dkg finomliszt
3 ek tejföl (kb fél kisdoboz)
Túrós csusza:
20 dkg füstölt szalonna
250 g csuszatészta (nagy fodroskocka)
250 g tehéntúró
2 ek tejföl (a kisdoboz másik fele)
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadunk 1 zúzott fokhagymát, majd félretoljuk a tűzről, rászórjuk
a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra
vágott paradicsomot, paprikát és az erős paprikát. Néhányszor átforgatjuk, visszarakjuk a tűzre, és felöntjük annyi
vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, majd lassú lángon krémesre
főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet! A harcsa szeleteket megsózzuk, és beleforgatjuk a lisztbe. A füstölt
szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és kisütjük. A visszamaradt zsírban
épphogy megfuttatjuk a harcsa szeleteket, csak hogy kérget kapjanak. Ha a pörkölt alap kész, óvatosan belehelyezzük a harcsa szeleteket,
én még egy kevés vizet öntöttem hozzá, mert szeretjük, ha sok a szaftja.
Kb. 15 perc alatt megfő a harcsa. Kivesszük a szeleteket, a visszamaradt szószt tejföllel
és liszttel behabarjuk, majd ebbe helyezzük vissza a harcsát, egyet
rottyan, és kész is.
A túrós csuszához a tésztát kifőzzük "al dente", összekeverjük némi tejföllel, belemorzsoljuk a túrót. Tálalásnál a tetejére halmozzuk a pici szalonnákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése