Egy újabb recepttel jelentkezem, ezúttal kapor és citrom volt a főirányvonal. Abból indultam ki, hogy ez a két összetevő süteményben, főleg túrós süteményben megállják a helyüket együtt. Ezért ha az édes változat működik, akkor a sós is fog :) Íme a kész étel, jó szórakozást kívánok az elkészítéséhez
Hozzávalók:
40- 50 dkg sertés comb
1 l alaplé
200 ml főzőtejszín
kapor (frisset használjunk, mert intenzívebb az íze)
só
bors
fél citrom leve és héja
2 zöldhagyma (újhagyma)
3 db fokhagyma
40 dkg újburgonya (kisebb méretben)
1 ek vaj (nem margarin)
1 fej brokkoli
Előkészítjük a húst: vágjuk a combot kb 1-2 cm széles szeletekre (lényeg hogy ne legyen nagyon vékony, mert könnyen kiszáradhat), a szeleteket pedig kettőbe, ha túl nagynak ítéljük meg. Sózzuk, borsozzuk és hintsük meg kaporral. Kevés olajon szépen pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát. Közben adjuk hozzá az egyik zöldhagymát karikára vágva, illetve a fokhagymát összezúzva. Pár perc után öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a félcitrom levét és héját, az 1 ek kaprot és a másik felkarikázott zöldhagymát. Közepes lángon 1 órán keresztül szépen puhára pároljuk. Többször kóstoljuk meg, mert könnyen el lehet szállni a sóval illetve a citrom ízével! Ha megpuhult a hús, kivesszük az edényből és a visszamaradt levet főzőtejszínnel sűrítjük be. Újraforralástól számítva kb 5 perc után visszahelyezzük a hús szeleteket a szaftba, hogy egyesüljenek az ízek.
Az újburgonyát megmossuk és elnegyedeljük, forrástól számítva kb 1-2 percig főzzük sós vízben. Ezután megolvasztott vajjal és kevés kaporral összeforgatjuk egy serpenyőben, majd előmelegített sütőben fél óra alatt szép ropogósra sütjük. A brokkolit rózsákra szedjük és roppanósra főzzük (illetve ki hogy szereti).
Sütés:
Légkeveréses sütőben 220 fok
Gázsütőben 6 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése