Ismét egy korianderes étellel jelentkezem. A TVPaprikán láttam egy hasonló receptet, amiben bárányhúst használtak. Én sertéssel dolgoztam és pár alapanyaggal még dúsítottam is az ételt. A koriander íze elég intenzív az ételben, ezért ha félsz tőle, először csak a megadott mennyiség felét rakd bele, majd a többit ha szükséges. Remélem tetszeni fog neked is :) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzávalók:
70 dkg darálthús
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz
7 db burgonya
1 db kaliforniai paprika
1 bögre zöldborsó
1 ek kurkuma
fél csokor friss koriander
1 tk örőlt kömény
só, bors
fél citrom leve
Az aprított hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, beletesszük a fokhagymát, a húst és pár percig pároljuk. Hozzátesszük a fűszereket, a vékony csíkokra felvágott paprikát, a felkockázott burgonyát és a vizet. Letakarva kb. fél óra alatt elkészül az étel, az utolsó 2 percben hozzáadjuk a borsót. Kóstold meg, hogy a fűszerezés rendben van-e!
Pitával vagy Nan kenyérrel (találsz nálam receptet) kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése