Már régóta ki szerettem volna próbálni a Tortakirály Buddy Valastro egyik specialitását a Red Velvet Cake-et vagyis a vörös bársony tortát. Mivel nem volt semmi alkalom, amelyre tortát süssek, így arra gondoltam, hogy muffint sütök belőle. Nagyon könnyű elkészíteni a tésztát. Buddy tejszínes krémsajtos krémet készít, de azt hiszem, hogy ezt helyettesíthetjük vaníliás vagy akár gesztenyés krémmel is, a lehetőségek száma végtelen.
Hozzávalók a tésztához:
2 1/4 bögre liszt
1 ek kakaópor
1/2 tk só
110 g vaj
1 bögre cukor
2 tojás
2 ek vörös ételfesték
1 tk vanília aroma
1 bögre író (alul találsz hozzá segítséget)
2 tk ecet
1 tk szódabikarnóna
Krém:
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
1 cs habfixáló
3 ek porcukor
1/2 kk vanília aroma
Író otthoni elkészítése: 1 bögre tejhez adj hozzá 3 tk 10 % ecetet és hagyd magára 10 percre (ezt használjuk fel a sütiben)
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral és a sóval, ezután belekeverjük a tojásokat az ételfestéket és a vanília aromát. Következő lépésben felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, az írót és a kakaóport. Az ecetet és a szódabikarbónát elkeverjük és úgy keverjük hozzá a masszához. A muffin formákat kibéleljük papírral és 3/4 ig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
Amíg hűl a muffin, elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt, majd külön edényben a mascarponét, az utóbbihoz hozzáadjuk a porcukrot és a vanília aromát. Összevegyítjük a két krémet és hozzárakjuk a habfixálót is. Kóstoljuk meg! A kihűlt muffinokat ízlés szerint díszíthetjük a krémmel, ezt már rád bízom :)
Sütés
Légkeveréses sütőben 180 fokon
Gázsütőben 3-4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése