2015. május 23.

Isteni oldalas vegyes pürével

Ezt a receptet garantáltan szeretni fogod, nem kell vele sokat bíbelődni, a pácolást akár már előző este is el lehet végezni. Az ízek nagyon jól harmonizálnak egymással, egyszerre édes és pikáns, a hús pedig annyira omlós lesz, hogy szinte le fog esni a csontról. Tipikus "megnyalod a tíz ujjad" recept :) Jó étvágyat kívánok hozzá

Hozzávalók:
kb 1,7 - 2 kg sertés oldalas
1 fej karfiol (vagy 2 fej és akkor nem kell burgonya)
6-7 szem burgonya
tejföl
vaj
3 dl alaplé (leveskockából)

bors
Pác:
2 ek szójaszósz
1 ek worchester szósz
1 ek fehérborecet
5 ek ketchup (barbecue-s ha van)
2 ek méz
1 tk őrölt római kömény
bors (ízlés szerint)
2 ek édes chili szósz

A húst felvágjuk egyenlő részekre, mindkét oldalát besózzuk. A páchoz összekavarunk mindent, majd beletesszük a húst, jól beleforgatjuk. Hagyjuk állni 2 órát, vagy akár többet is. Tepsibe tesszük a bepácolt oldalast, rákaparjuk a pácot és ráöntünk 3 dl alaplevet. Előmelegített sütőben másfél - két órán keresztül sütjük lefedve, majd további 20 percet szabadon. Közben fordítsuk meg egyszer a húst, hogy mind a két oldala szép piros legyen és locsoljuk meg a páclével. 

A karfiolt és a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd sóval és borssal összetörjük. Belekeverünk egy kanál vajat és kb fél kisdoboz tejfölt (ízlés szerint).

Sütés
Légkeveréses sütőben 160-170 fok
Gázsütőben 2-3 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése