2015. május 14.

Rusztikus bolognai spagetti

Ebben a bejegyzésben be szeretném mutatni neked, hogy én hogy készítem el a bolognai spagettit. Összetevőkben hasonló, kinézetében viszont rusztikusabb. :)

Hozzávalók:
40-50 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
3 db fokhagyma
3 ek olíva olaj
2 ek bazsalikom
pár levél friss bazsalikom 
só, bors
1 tk őrölt római kömény
1 dl száraz vörösbor
1 dl víz
1 konzerv darabolt paradicsom (vagy 4 friss)
250 ml paradicsom sűrítmény
2 sárgarépa
2 gyökér
1 szár zöldhagyma
tagliatelle (spagetti helyett)

Én wokot használtam, de bármilyen edényben is tökéletesen elkészíthető.  A hagymát vágjuk apróra, és olajon dinszteljük meg, tegyük rá a darált húst, nyomjuk rá a fokhagymát, sózzuk borsozzuk és szórjuk rá a szárított bazsalikomot, valamint a római köményt. Fehéredésig pirítsuk a húst. A sárgarépát és a gyökereket a krumpli pucoló segítségével csíkozzuk le (nagyon vékony és hosszú csíkokat kell, hogy kapjunk). A zöldhagymát nagyobb karikákra vágjuk, hogy látszódjon az ételben. Az így előkészített zöldségeket ráhelyezzük az enyhén megpirított húsra és rendesen összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a darabolt paradicsomot, a paradicsom sűrítményt, a bort és felöntjük további 1 dl vízzel. Fedjük le és hagyjuk félóráig párolódni alacsonyabb fokozaton. Időközben kóstoljuk meg! Félóra után, levehetjük a fedőt, hogy a felesleges "lé" elpárologjon, és kicsit besűrűsödjön a ragu. Ellenőrizzük a zöldségek puhaságát! Adjuk hozzá a friss bazsalikom leveleket enyhén összevágva. Így nem fő szét teljesen és jobban megmarad a karakteres íze. A tésztát aldente megfőzzük. Tálaláskor pedig reszelt sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése