A süteménynek adhattam volna a piskótatekercs nevet is, de nem akartam ennyire "hagyományos" maradni, másrészt színes piskótáról van szó, amelynek krémjébe nyári gyümölcsöket lehet keverni, szóval stílusosan nyári tekercs :) Egyszerű - Gyors - Finom
Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
fél cs sütőpor
4 ek víz
1 tk piros ételfesték (bármilyen szín lehet)
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
10 dkg vaj
1 ek porcukor
2-3 db barack (eper, banán stb....)
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Az utóbbi masszához hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a színezőt, majd óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral kibélelt tepsiben kb 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzárakjuk a pudingot. Ha kanalanként adagolod a pudingot a habos vajhoz, akkor biztos hogy szépen egyneműsödik, máskülönben (tapasztalatból tudom) szét fog esni a krém és ki lehet dobni. Vágjuk apró darabokra a gyümölcsöt és keverjük hozzá a krémhez. Töltsük be a piskótát.
Sütés:
Légkeveréses sütőben 200 fok
Gázsütőben 4-5 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése