Az égetett tésztát rengeteg mindennel meg lehet tölteni, szabadon szárnyalhat a képzelet. Jelen receptemben egy lime-os vaníliás krém és kevés eperzselé tölti meg a fánkokat. Nagyon frissítő a lime miatt, az eper pedig összefogja az ízeket. Vendégvárásra, de egy délutáni csemegézésre is tökéletesen kielégíti az ízlelőbimbókat. :)
A képviselő fánk alaptésztáját megtalálod a "csodás képviselőfánk" posztomban. A vaníliás krém is hasonló, de ezeket még rakd bele:
1 citrom héja
6 friss lime levél
Eperzselé
6 szem friss eper
1 cs lapzselatin
1 ek porcukor (ízlés szerint)
Először süsd meg a fánkokat és hűtsd ki. Majd főzd meg a vaníliás krémet és ki ne hagyd belőle a frissítő alapanyagokat! :) Az eperzseléhez az epret pürésítsd le mixerrel, édesítsd meg porcukorral,
a zselatint készítsd el, ahogy a hátoldalán írják, és keverd az eperpüréhez. Nekem nem lett totál szilárd az eperzselé, szóval ne ess kétségbe ha neked sem. Annyira legyen "kemény", hogy ha rákanalazod a betöltött fánkokra, ne folyjon össze-vissza.
a zselatint készítsd el, ahogy a hátoldalán írják, és keverd az eperpüréhez. Nekem nem lett totál szilárd az eperzselé, szóval ne ess kétségbe ha neked sem. Annyira legyen "kemény", hogy ha rákanalazod a betöltött fánkokra, ne folyjon össze-vissza.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése