Ezt a receptet az egyik külföldi oldalán láttam, de lehet már te is találkoztál vele valahol. Gondoltam kipróbálom és leírom a tapasztalataimat. Volt már úgy, hogy egy külföldi receptet elkészítettem, mert ahogy megláttam, kopogott a szemem az éhségtől, mégis előfordult, hogy a végeredményt kicsit befolyásoltam, itt ott változtattam. Ez valószínűleg azért következett be, mert különböző kultúra vagyunk, más ízlelőbimbóval és hagyományokkal.
Már a cím is azt mutatja, hogy nem egy fogyókúrás étel. Nos azt kell hogy mondjam, annyira laktató, hogy én nem bírtam megenni az egészet :P (de persze ne belőlem induljunk ki :) ) Ha meg szeretnéd lepni magad vagy családod egy újféle reggelivel, akkor ezt bátran ajánlom. Elég sok tápérték van benne és ugye tudjuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés egy nap.
Hozzávalók:
toast kenyér (én sima rozsos kenyérrel készítettem el)
cheddar sajt
sonka
szeletelt bacon
1 ek vaj, pici olaj
TIPP: ha rendes kenyérből készíted a héját mindenképpen vágd le!
A kenyér szeletekre tegyél sajtot, egy-egy szelet sonkát és csukd össze. Kb 4-5 szelet bacont széltében fektess le, úgy hogy kicsit fedjék egymást, majd erre tegyél kb 2 szeletet hosszában. Rakd a közepére a szendvicset és hajtsd rá a bacont mind a négy oldalról. A lényeg, hogy mindenhol fedje be. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat és a vajat. Ez a kombináció azért kell, mert az olajnak magasabb az égéspontja, ezért nem engedi, hogy a vaj megégjen. Helyezd rá a szendvicset és süsd át szép pirosra, ropogósra mindenhol.
Én nagy lángon sütöttem, ezért úgy jártam, hogy a sajt először nem olvadt meg, süsd inkább közepes lángon, mert a sajtnak el kell érnie az olvadás hőfokát. A nálam felmerült problémát, úgy tudtam orvosolni, hogy kontakt grillen kb. 1 percig még rásütöttem. Ha nincsen a konyhádban ilyen, dobd be a sütőbe pár percre.
Az első falat után, úgy gondoltam, hogy kell ehhez a szendvicshez még valami. Magában túlságosan nehéz étel. Ezért salátát és kevés majonézt is raktam a tányéromra. Ha valaki pikánsabban szeretné, a szendvics összeállításánál, a kenyereket kenje meg csípős mustárral illetve nagyon klassz lehet még a besamel mártás is. Szóval összességében, nagyon gyors az elkészítése és nagyon laktató, szóval vigyázz, csak nagyon éhesen állj neki az elfogyasztásának.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése