2015. március 30.

Toszkán csirkecomb

Egy új változat, hogy is használd fel a csirkecombot. A receptet röviden jellemezve intenzív ízek és teljes összhang. Remélem neked is tetszeni fog :)


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
3 ek olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
150 g sűrített paradicsom
4 dl paradicsomlé
4 szál kakukkfű (kb. 1,5 tk.)
3 szál oregánó (kb. 1 tk.)
6 levél bazsalikom (kb. 1 tk)

8 db magozott olívabogyó
4 gerezd fokhagyma

bors

A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két zúzott fokhagymával összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát (egészben), az olívabogyót és a fűszereket. VIGYÁZAT! Az olívabogyó sós, csak azután sózzunk, hogy a bogyókat hozzátettük a csirkéhez. Forraljuk fel, majd előmelegített sütőben lefedve fél óráig süssük. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e, illetve nézzük meg hogy a csirke teljesen átpuhult-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. 2 evőkanál lisztet kevés főzőtejszínnel összekevertem, ezzel sűrítettem be a szószt, majd visszahelyeztem a combokat az edénybe.) Fedő nélkül még 15 percig sütjük, amíg a combok teteje szép piros lesz.

Tökéletes hozzá a rizs, az étel szaftossága miatt, de a sült zöldségek is megfelelőek.


Sütés
Légkeveréses sütőben 180-200 fok
gázsütőben 4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése