Ez az egytálétel nagyon egészséges, és végre egy kis változatosságot jelent számunkra. Nagyon kiadós és fantasztikus az ízvilága. Jó étvágyat kívánok hozzá. :)
Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
2 db édes alma (apróra vágva)
4 közepes zeller szár (kisebb darabokra vágva)
1,5 kg sütőtök (ennek csak a felére lesz szükség, a másik felére is adok felhasználási tippeket ;) )
1kk só
4ek curry por
bors
1,5 ek fahéj
320 g konzerv aprított paradicsom
1 l csirke alaplé
140 g basmati rizs
1 cs petrezselyem
3 ek mangó chutney (találsz rá receptet nálam)
1 db sűrű joghurt (csak a tálaláshoz kell)
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, beletesszük a darált húst, majd 2 perc után hozzárakjuk az almát és a
zellert egy kevés sóval. Pirítsuk tovább az egészet további 10 percig. Majd tegyük hozzá a kockára vágott sütőtököt, szórjuk meg curryporral, fahéjjal, valamint
egy kevés őrölt fekete borssal. Keverjük össze az edény tartalmát és főzzük további 2 percig. Ezután jöhet bele az aprított paradicsom
és az alaplé. Forraljuk fel, majd takarékon, lefedve főzzük további 15 percig.
Következő lépésben adjuk hozzá a rizst, és 10 percig főzzük.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, illetve ha
intenzívebb ízekre vágyunk, tehetünk még bele curryt (a chili is nagyon
jó választás). Keverjük bele az összevágott petrezselymet, valamint 3 kanál mangó chutneyt. Ha a rizs is megpuhult, akkor zárjuk el a gázt. Megjegyzem, hogy a zöldségek akkor a legjobbak, ha kicsit keményebbek maradnak.
Tálaláskor sűrű joghurtot és lapos kenyeret kínáljunk hozzá. A lapos kenyérhez találsz nálam receptet :), de ha nem akarsz vele bajlódni, cibattával tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése