Nagyon finom krémes sütemény, melyet az egész család imád :)
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
12 ek cukor
6 ek víz
1 dl növényi olaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 ek finomliszt
1 cs sütőpor
csipet só
Gesztenyéskrém:
2 csomag gesztenyemassza
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tejszínhab:
200 ml habtejszín
1 cs habfixáló
1 cs vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olajat, a sót és a száraz hozzávalókat. Óvatosan egymásba vegyítjük a két masszát. A tepsit vagy kivajazzuk és lisztezzük vagy teszünk bele sütőpapírt. Beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. VIGYÁZZ! Ha piskótát sütsz az első 10 percben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a piskóta. Ha kisült teljesen kihűltjük.
A gesztenyekrémhez megfőzzük a vaníliás pudingot 3 dl tejjel. Habosra kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot. Ha a puding kihűlt, hozzákavarjuk a gesztenyés masszához, és rásimítjuk a piskótára.
A tejszínhabhoz felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral.Majd szépen elterítjük a süteményen. Reszelhetünk rá csokit, hogy még gusztább legyen.Érdemes egy órára a hűtőbe rakni, hogy kicsit "megnyugodjon" a sütemény.
Sütés:
Légkeveréses sütőnél 180 fok
Gázsütőnél 3-4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése