2015. március 30.

Avokádós csoda

Az avokádó egy nagyon sok oldalúan felhasználható gyümölcs, elégé semleges az íze, ezét többféle módon fel lehet használni. Remélem többen ki fogjátok próbálni, jó étvágyat kívánok hozzá :)


Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
2 ek méz (bő kanállal)
1 cs vaníliás cukor
6 ek víz
1 cs sütőpor
2 ek rétesliszt
6 ek finomliszt

Avokádókrém:
3 db avokádó (nagyon érett)
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Díszítéshez:
1 közepes banán
kb. 10 szem eper

Zselé:
1 cs tortazselé
2 ek cukor
2,5 dl hideg víz

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Először a tojásfehérjét verjük fel. A tojássárgáját vízzel, mézzel és vaníliás cukorral fehéredésig verjük. Ha kész hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Réteslisztet ne hagyjuk ki, mert ez megemeli kicsit a süteményt és jobb lesz tőle a textúrája. A masszához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét és előmelegített sütőben készre sütjük. A sütési idő kb. 25 perc. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az avokádók húsát kikanalazzuk, hozzáöntjük a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd szép simára összekeverjük robotgéppel. Ezt követően a kihűlt tészta tetejére rákenjük. Erre tesszük rá a gyümölcsöket, szerintem bármi jó hozzá, de nekem eperrel az igazi. 
Az egy tasak tortazselét (elkészítünk, ahogy írja a hátoldala :P ) és 2 kanál cukrot elkeverünk 2,5 dl hideg vízzel, állandó kevergetés mellett felforraljuk, kb. 1 percig főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni és elkezd "zselésedni" ráöntjük a gyümölcsökre. Tegyük hűtőbe minimum 2 óráig.
Vigyázz! ha a tésztát éri a zselé eláztathatja, ezért a krémet a széleken kicsit "tornyozzuk" fel, hogy a zselé csak a sütemény tetejét vonja be.

Sütés
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 3-4 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése