Az avokádó egy nagyon sok oldalúan felhasználható gyümölcs, elégé semleges az íze, ezét többféle módon fel lehet használni. Remélem többen ki fogjátok próbálni, jó étvágyat kívánok hozzá :)
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
2 ek méz (bő kanállal)
1 cs vaníliás cukor
6 ek víz
1 cs sütőpor
2 ek rétesliszt
6 ek finomliszt
Avokádókrém:
3 db avokádó (nagyon érett)
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Díszítéshez:
1 közepes banán
kb. 10 szem eper
Zselé:
1 cs tortazselé
2 ek cukor
2,5 dl hideg víz
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Először a tojásfehérjét verjük fel. A tojássárgáját vízzel, mézzel és vaníliás cukorral fehéredésig verjük. Ha kész hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Réteslisztet ne hagyjuk ki, mert ez megemeli kicsit a süteményt és jobb lesz tőle a textúrája. A masszához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét és
előmelegített sütőben készre sütjük. A sütési idő kb. 25 perc.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az
avokádók húsát kikanalazzuk, hozzáöntjük a vaníliás cukrot és a
porcukrot, majd szép simára összekeverjük robotgéppel. Ezt követően a
kihűlt tészta tetejére rákenjük. Erre tesszük rá a gyümölcsöket, szerintem
bármi jó hozzá, de nekem eperrel
az igazi.
Az
egy tasak tortazselét (elkészítünk, ahogy írja a hátoldala :P ) és 2
kanál cukrot elkeverünk 2,5 dl hideg vízzel, állandó kevergetés mellett
felforraljuk, kb. 1 percig főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni és elkezd "zselésedni" ráöntjük
a gyümölcsökre. Tegyük hűtőbe minimum 2 óráig.
Vigyázz! ha a tésztát éri a zselé eláztathatja, ezért a krémet a széleken kicsit "tornyozzuk" fel, hogy a zselé csak a sütemény tetejét vonja be.
Sütés
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 3-4 fokozat
Sütés
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 3-4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése