2015. március 31.

Babos csirke

Ha már unod a hagyományos sült csirkét, ez az étel garantáltam a kedvenced lesz. Kiadós étel, főleg ebédre ajánlom a szénhidrát mennyiség miatt.


4 fő részére
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
2 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db pritaminpaprika ( sárga-piros-zöld)
400 g vörösbab (1 doboz vesebab chiliszószban)
800 g fehérbab (2 doboz leöblítve)
400 g konzerv paradicsom (vagy 4 db friss paradicsom apróra vágva)
2 dl csirke alaplé
2 ek koriander (elhanyagolható)
1 db chili vagy erős zöldpaprika (elhanyagolható)

bors

A csirkecombokat vágjuk szét, és szedjük le róla a bőrt (a bőrt a későbbiekben nem használjuk fel, ha kisebb darabokra vágod és kisütöd, finom kis snack lesz belőle). A húst sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Ha kész kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát és megszórjuk korianderrel. Ráöntjük a kétféle babot, az aprított paradicsomot és az alaplét. Egy két perc főzés után kóstoljuk meg, és ha szükséges fűszerezzük után. Helyezzük vissza a csirkecombokat, fedjük le és előmelegített sütőben 1 órán keresztül süssük. Ha letelt az idő, ellenőrizzük, hogy a csirke megpuhult-e, ha rendben találjuk, süssük további 15 percig fólia nélkül, hogy színt kapjon a csibe.

Sütés:
Légkeveréses sütőben 200 fok
Gázsütőben 4 fokozat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése