Az indiai ételek kiegészítőjeként tudom ajánlani ezt a chutneyt, nagyon intenzív az ízvilága. A recept nem pontosan kimért, a saját ízlésem szerint készítettem el, ezért fontos, ha készíted többször kóstold meg, hogy neked megfelel-e. Ha rám bízod magad akkor maradsz az általam megadott mennyiségeknél :) Én nagyon szeretem, még magában is képes vagyok megenni. :)
Hozzávalók:
2 db mangó (vagy 1 konzerv)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk chilipehely
2 tk gyömbérpor
5 ek cukor
0,5 kk só
5 ek fehérborecet
2 tk currypor
Az aprítógépbe először beletesszük a mangót, a hagymát és a fokhagymát, alaposan összeaprítjuk őket. Ehhez hozzárakjuk az összes fűszert és ecetet és még egyszer alaposan összekeverjük a gépben. Tegyük fel főzni, először forraljuk fel, majd alacsony fokozaton, fedővel főzzük kb. fél órán keresztül. Sűrűn keverjük meg! Ha túlságosan folyékonynak találjuk, fedő nélkül főzzük, így elpárolog a felesleg. Lekvár sűrűségű masszát kell hogy kapjunk a legvégén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése