2015. március 30.

Lapos kenyér avagy indiai naan kenyér

Számomra ez a valaha kóstolt legfinomabb lapos kenyér, remélem neked is ízleni fog.


Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 cs szárított élesztő
0,5 kk só
1 ek cukor
20 g vaj (nem margarin!)
1,5 dl víz
kevés olíva olaj

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzátesszük a puha vajat és a vizet, összedolgozzuk a tésztát. Olajozott deszkán addig dolgozunk a tésztával, amíg az szép sima és rugalmas nem lesz. Ha kész, egy olajozott edényben, meleg helyen letakarva 1 órán keresztül kelesztjük. Az idő leteltével rendesen gyúrjuk át a tésztát, hogy a levegő távozzon belőle. Elvágjuk 8 egyenlő részre, mindegyiket körformájúra kinyújtjuk. Forró serpenyőben (olajjal vagy anélkül) mindkét oldalát 2 percig sütjük. Ha mind kisült takarjuk le, hogy melegek és puhák maradjanak az elfogyasztásukig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése