2015. október 7.

Hamis fasírt

A hamis fasírt lehetőségét akkor fedeztem fel, amikor töltött padlizsánt készítettem. Maradt ki "padlizsán java" és tört burgonya, nem akartam kidobni, ezért összeraktam őket, megfűszereztem és ütöttem bele pár tojást. Kevés lisztbe forgattam és azonnal kisütöttem. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz az íze. Ezért amikor kisült rögtön szóltam a páromnak, hogy kóstolja meg és véleményezze. Nagyon ízlett neki és nekem is, így gondoltam megosztom veletek is, ezt a könnyű receptet. Az összetevőket igyekeztem nagyobb mennyiségre megírni....

Hozzávalók:
4 padlizsán húsa
2 db főtt burgonya
1 zúzott fokhagyma
2 tojássárgája
só, bors
kevés liszt
olaj a sütéshez 

A padlizsánokat előmelegített sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük. Közben a burgonyát is megfőzzük. A burgonyát lehéjazzuk, a padlizsánból kikaparjuk a hús. Villával összetörjük/vegyítjük őket, hozzárakjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Utolsóként a tojássárgáját keverjük bele. Vigyázz! ha nagyon meleg a massza, a tojás kicsapódhat. Keverd át párszor, azzal hűtheted. Kiskanállal kiszaggatjuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban pillanatok alatt kisütjük. Kívül ropogós belül krémes állagot kapunk. Egy kis változatosság a mindennapokra.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)

Sütés:
Légkeveréses sütőben 210 fok
Gázsütőben 5-6 fokozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése