A hamis fasírt lehetőségét akkor fedeztem fel, amikor töltött padlizsánt
készítettem. Maradt ki "padlizsán java" és tört burgonya, nem akartam
kidobni, ezért összeraktam őket, megfűszereztem és ütöttem bele pár
tojást. Kevés lisztbe forgattam és azonnal kisütöttem. Nagyon izgultam,
hogy milyen lesz az íze. Ezért amikor kisült rögtön szóltam a páromnak,
hogy kóstolja meg és véleményezze. Nagyon ízlett neki és nekem is, így
gondoltam megosztom veletek is, ezt a könnyű receptet. Az összetevőket
igyekeztem nagyobb mennyiségre megírni....
Hozzávalók:
4 padlizsán húsa
2 db főtt burgonya
1 zúzott fokhagyma
2 tojássárgája
só, bors
kevés liszt
olaj a sütéshez
A padlizsánokat előmelegített sütőben 40-50 perc alatt puhára
sütjük. Közben a burgonyát is megfőzzük. A burgonyát lehéjazzuk, a
padlizsánból kikaparjuk a hús. Villával összetörjük/vegyítjük őket,
hozzárakjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Utolsóként a
tojássárgáját keverjük bele. Vigyázz! ha nagyon meleg a massza, a tojás
kicsapódhat. Keverd át párszor, azzal hűtheted. Kiskanállal
kiszaggatjuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban pillanatok alatt
kisütjük. Kívül ropogós belül krémes állagot kapunk. Egy kis
változatosság a mindennapokra.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)
Jó étvágyat kívánok hozzá :)
Sütés:
Légkeveréses sütőben 210 fok
Gázsütőben 5-6 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése