A párommal együtt imádjuk a krémleveseket. Egy francia krémleves nem
valósulhat meg hagyma nélkül, ezért stílusosan póréhagymát használtam és
sűrítő anyagnak burgonyát. A krémlevesekhez elég sokféle feltétet lehet
adni, én a jelenlegi helyzetben sajtos pirítóssal kínáltam, még pedig
kék sajtos és füstölt sajtos pirítóssal. Remélem elnyeri a Te
tetszésedet is és kipróbálod otthonodban.
Hozzávalók:
1 ek vaj
1 nagy póréhagyma
0,5-0,7 kg burgonya
2 dl tejszín
kevés zöldségalaplé (ha nincs jó a sima víz is)
só
bors
A burgonyát
megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés só társaságában félpuhára
megfőzzük. A póréhagymát félbevágjuk, jó alaposan megmossuk, majd
felvágjuk. Vajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a
hagymához és pár pillanat alatt "összemelegítjük". Felöntjük kevés
alaplével vagy vízzel, összeturmixoljuk (ha úgy találjuk, hogy nagyon
sűrű, öntsünk hozzá még folyadékot). Keverjük bele a tejszínt is és
lassú tűzön forraljuk fel. Ízesítsük sóval és borssal.
Tálalhatjuk pirítóssal, pirított tökmaggal, crutonkockákkal vagy reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése