2015. október 7.

Francia póré és burgonya krémleves

A párommal együtt imádjuk a krémleveseket. Egy francia krémleves nem valósulhat meg hagyma nélkül, ezért stílusosan póréhagymát használtam és sűrítő anyagnak burgonyát. A krémlevesekhez elég sokféle feltétet lehet adni, én a jelenlegi helyzetben sajtos pirítóssal kínáltam, még pedig kék sajtos és füstölt sajtos pirítóssal. Remélem elnyeri a Te tetszésedet is és kipróbálod otthonodban.

 



Hozzávalók:
1 ek vaj
1 nagy póréhagyma
0,5-0,7 kg burgonya
2 dl tejszín
kevés zöldségalaplé (ha nincs jó a sima víz is)

bors

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés só társaságában félpuhára megfőzzük. A póréhagymát félbevágjuk, jó alaposan megmossuk, majd felvágjuk. Vajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a hagymához és pár pillanat alatt "összemelegítjük". Felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, összeturmixoljuk (ha úgy találjuk, hogy nagyon sűrű, öntsünk hozzá még folyadékot). Keverjük bele a tejszínt is és lassú tűzön forraljuk fel. Ízesítsük sóval és borssal.
Tálalhatjuk pirítóssal, pirított tökmaggal, crutonkockákkal vagy reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése