Ha egy ételt el szeretnénk készíteni, mindig érdemes megvárni, amíg a hozzávalók idény szerint teremnek. Egyrészről árértékarányban kedvezőbb lehet és sokkal finomabb is. Jelen esetemben a padlizsánra eset a választás. Sokat nézem a TVpaprikát, ihletet merítve vagy akár egy megtetsző recept kipróbálása miatt. Egyik nap láttam Buddy Valastro töltött padlizsán összeállítását, a recept nem az övé, Ő is elleste az egyik ismerősétől, de felkeltette az érdeklődésemet. Eddig csak valamilyen darált hús kompozícióval készítettem hasonló ételt, de itt másról van szó. Olvasd el a recept leírásomat, illetve a tapasztalataimat és ha tetszik, próbáld ki. Nekünk nagyon bejött :)
Hozzávalók:
3 db padlizsán (érdemes közepes méretűeket választani,mert ízletesebb)
kb 20 dkg mortadella (ha van rá mód, vágass egy nagy szeletet; ne előre csomagoltat használj, mert azt vékonyra szeletelték fel, és itt pont az a lényeg, hogy neked kell felkockázni)
15-20 dkg mozzarella (inkább pizza mozzarellát használj, mert az keményebb; én a "zacskós" változatot használtam, de kifolyt a tepsibe)
3- 4 közepes paradicsom
1 cs petrezselyem zöldje
egy marék friss bazsalikom (elhagyható, de jól illik hozzá)
2 tojás
15 dkg parmezán (helyettesíthető más kemény sajttal pl Ementáli, Pannónia)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk ketté és a húsukat kanalazzuk ki egy tálba. A mortadellát, a mozzarellát és a paradicsomokat kockázzuk fel, a zöldeket, illetve a fokhagymát aprítsuk össze és tegyük ezeket is a tálba. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a sajt 3/4 részét, üssük rá a két tojást és alaposan keverjük össze a masszát. Töltsük meg a padlizsánokat, tegyük őket egy tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük őket (kb 30 perc alatt).
Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fok
Gázsütőben 4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése