Pár év alatt elég sok muffin tésztát kipróbáltam már, voltak nagyon finomak, de nagyon "rosszak" is. Itt a rosszat nem úgy értem, hogy ehetetlen, hanem inkább tömör, sűrű, szivacsos.... A következőkben bemutatom neked, szerintem mi a tökéletes muffin alaptészta recept. Természetesen az alap hozzávalókon kívül lehet az ízeket tuningolni mindenfélével. Az alaptésztának négy része van: cukor, vaj, liszt és sütőpor. Ezek az összetevők szerintem minden háztartásban meg vannak, sőt néha még több tartalék is. Szóval ha valami gyorsat és finomat szeretnél összeütni, akár egy hétköznap délután, javaslom ezt készítsd el. Igyekeztem úgy fényképezni, hogy látszódjon a belseje nem tömör, hanem vannak benne levegőbuborékok. Mindenképpen próbáld ki és várom a véleményed, mit szólsz hozzá.
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
4 tojás
A margarint kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig a sütőporos liszttel összevegyítjük. Innen szabad a pálya, ki milyen ízeket szeretne beletenni. Én elfeleztem a tésztát, az egyik felébe szőlőt és szerecsendiót, a másik felébe vilmoskörtét, fahéjat és gyömbért raktam. De tehetsz bele reszelt citromhéjat és almát vagy bazsalikomot és epret. A lehetőségek száma végtelen :) Na de ha összekeverted a tésztát, adagold ki a muffin formákba és előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára. Várd meg amíg kihűl, ne légy mohó :) különben belehűl a gyomrodba. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés:
Légkeveréses sütőben 180 fokGázsütőben 4 fokozat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése