2015. szeptember 1.

Chilis kukoricaleves bacon ropogóssal

Régóta ki szerettem volna próbálni a kukorica levest, hallottam már több féléről több helyen, de még soha nem kóstoltam. Szóval egyik nap belevágtam, nem néztem utána sehol, saját elgondolás alapján készítettem el. Hát íme :)

Hozzávalók:
1 kg fagyasztott kukorica
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kk chili pehely (ízlés szerint)
1 ek szárított koriander (frissből még jobb)
1 kk gyömbérpor
1,5-2 l zöldségalaplé
só, bors
1 főzőtejszín
kb 1 ek liszt (sűrítéshez)
bacon szalonna

A vöröshagymát összevágjuk és kevés olajon elkezdjük futtatni. Beleöntjük a kukoricát a fűszereket és a felaprított fokhagymát. 5 percig állandó kevergetés mellett pirítsuk, hogy kicsit megsüljenek a szemek, illetve hogy a fűszerek jobban kiadják az ízüket. Felöntjük az alaplével és felforraljuk. Forrás után én kb további 20 percig főztem, hogy jól megpuhuljanak a szemek és könnyebb legyen összeturmixolni. Turmixolás után, szűrjük le és sűrítsük be a tejszín - liszt keverékkel. Hagyjuk rotyogni kicsit és kész is. A bacon szalonnát kockázzuk fel és süssük ki ropogósra.

Tipp: Ha legelőször a bacont készítjük el, a visszamaradt zsiradékon elkezdhetjük a hagymát fonnyasztani. Ebben az esetben olajat már nem kell használni és a sóval is csínján kell bánni, viszont egy nagyon jó plusz ízt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése